O proteínoch

Ako sa zorientovať v problematike proteínov a vybrať si vhodný produkt.

Základné informácie o proteínoch

Proteíny sú stále mnohými ľuďmi považované za niečo, z čoho sú tvorené svaly a prípadne niekoľko ďalších hlavných telesných tkanív a tu povedomie väčšiny ľudí o funkcií a dôležitosti proteínov končí. O to, ako zaistiť príjem kvalitných proteínov sa príliš nezaujímajú a skôr to pokladajú za akýsi mód...

Hlavné typy proteínov v strave a ich kvalita

KVALITA PROTEÍNOV Ako prvú a veľmi dôležitú vec je treba uviesť fakt, že u všetkých typov proteínov, hlavné faktory ktoré vplývajú na kvalitu proteínu (samozrejme to platí pre každý doplnok výživy a v širšom kontexte každú potravinu) sú: Kvalita zdrojovej suroviny Hygienické štandardy spracovan...

Pomoc pri výbere vhodného proteínu

Pri prvom pohľade sa môže zdať že vybrať si vhodný proteín je ľahká záležitosť, avšak nie je to celkom tak. Existujú viaceré kritéria, niektoré viac a iné menej známe či zrejmé. Začnime od tých najviac známych a zrejmých. Podľa týchto kritérií je možné proteíny v našom e shope aj filtrovať:   ...

Metionín a homocysteín - je konzumácia mäsa skutočne príčínou kardiovaskulárnach chorôb?

Metionín je často nedostatkovou aminokyselinou v rastlinných zdrojoch, ale hlavne v prepočte na kalorickú hodnotu, keďže niektoré orechy a strukoviny ho majú v prepočte na váhu dosť. To síce môže byť jednou z príčin zníženej syntézy bielkovín (okrem iného), avšak jeho nadbytok môže, hlavne za určitý...

4 položiek celkom